Rólunk

Isoland Centrum

Kik vagyunk?

2017-ben alapítottuk cégünket, amely hőszigetelő anyagok gyártásával és forgalmazásával foglalkozik.

Tevékenységünkkel kapcsolatban a magas minőségre, a legkorszerűbb technológia használatára, illetve a kvalifikált munkaerő alkalmazására törekszünk. A Carboland termékcsalád, mindenki számára ideális választás, amennyiben épület szigetelését tervezi.

A következetes minőség iránti elköteleződésünk vásárlóink számára is megtapasztalhatóvá válik. Mi hosszú távra tervezünk. Széles termékpalettánknak köszönhetően, nem kell kompromisszumot kötnie.

Termékeink a szigetelés számos területén felhasználhatóak, a ház bármely részén alkalmazhatóak, legyen az akár a homlokzat vagy a lábazat.


Bodrogi Ferenc
BODROGI FERENC
A Bodrogi Bau Kft. ügyvezető igazgatója

Sikerünk alapja a magasan kvalifikált és motivált munkatársainkon túlmenően, hogy mindenben a legjobb minőséget választjuk. Legyen az alapanyag, technológia, közreműködő partner.
Ezek beépülve a Carboland termékekbe tovább viszik ezen értékeket és adják az otthon melegét!


Nagy László
NAGY LÁSZLÓ
Kétszeres Bajnokok Ligája győztes és többszörös Magyar-, illetve Spanyol bajnok kézilabdázó

Ahogy a sportban sem elégszem meg a középszerű teljesítménnyel, úgy a családomnak is mindenből a legjobbat akarom adni.
Otthonunk építésénél fontos, hogy a legjobb alapanyagokat használják fel. A Carboland hőszigetelő termékeit a jó ár-érték arány, a hatékony hőszigetelő képesség miatt választottam és az is döntő szempont volt, hogy semmilyen egészségre káros anyagot nem tartalmaznak.
Számomra ez a legjobb megoldás.
,,Családom egészsége, és kényelme miatt választottam a Carboland termékeit.”


Nagy László
KUGLER FERENC
Építészmérnök, Épületszigetelő szakmérnök

Kugler Ferenc épületszigetelő szakmérnök, a tanácsadásával a lejtésképzés kialakításában és módszertanában folyamatosan segíti munkánkat, hogy szakmailag a legjobbat biztosítsuk partnereinknek.


Isoland Tevékenységünk

Tevékenységünk

Hőszigetelő anyagok gyártásával és forgalmazásával foglalkozunk.

Termékeink alapanyaga az EXPANDÁLT POLISZTIROL HAB (EPS). Az EPS alapanyaga hőre lágyuló polimerizált sztirol, ami habosító anyagot és égéskésleltető adalékot tartalmaz. A Carboland EPS 98%-a levegő és 2% polisztirol, így az anyag kiváló hőszigetelő képességet mutat, jól alakítható, egészségre, környezetre nem veszélyes.

GYÁRTÁS

A gyártás lépései: – előhabosítás – pihentetés – tömbhabosítás – a blokkok pihentetése – a termékek méretre vágása.

TULAJDONSÁGOK

Az expandált polisztirolhab legfontosabb jellemzője a hővezetési tényező. Az igen jó hőszigetelő képesség a zárt cellákban nyugvó levegőnek köszönhető. A bezárt levegő nem távozik a cellákból, s így az anyag hőszigetelő képessége az idő múlásával sem csökken. A hőszigetelő EPS termékek csoportosítását nyomófeszültség kategóriák szerint határozzuk meg (pl. EPS 30, EPS 70, EPS 80, EPS 100, EPS 150, EPS 200). A műszaki adatokban szereplő nyomófeszültség 10% összenyomódás mellett értendő.

ÉLETTARTAM

Az expandált polisztirolhab hőszigetelő lemezek anyagtulajdonságai az idő múlásával nem változnak. A hab nem korhad, nem rothad. Tartós ultraibolya sugárzás (pl. napfény) hatására az anyag felszíne megsárgul, rideg, porló lesz. A helyesen beépített anyag felülete mindig eltakart, így védelméről csak a hosszú idejű tárolásnál kell gondoskodni.

HŐÁLLÓSÁG

Az expandált polisztirol hőre lágyuló sztirol alapanyagú. Magasabb hőmérsékleten (+80 ºC felett) romlik a terhelhetősége, méretállandósága. Ezért nem javasolt, a tartósan +70 ºC feletti hőmérsékletnek kitett helyeken való alkalmazása.

ÉGHETŐSÉG

Az éghetőség, a tűzzel szembeni viselkedés vizsgálata és a tűzveszélyességi osztályba sorolás az MSZ EN 13501 szerint történik. Az expandált polisztirolhabok az E kategóriába tartoznak (korábbi szabályozás megnevezései szerint „nehezen éghető” kategória). Az anyag tűzterhelésnek kitéve ég, de az égéshő elvételét követően önkioltóan viselkedik. Égés közben mérgező anyagok nem keletkeznek. Az anyagban lévő adalékoknak köszönhetően, ún. csepegve égés jelenség nincs, tehát megolvadva, csepegve a tüzet nem terjeszti tovább. A polisztirolhabot a szokásos építőanyagok – cement, mész, gipsz, stb. és az ezekből készült keverékek – nem károsítják.

KÖRNYEZETI HATÁS

Az EPS kémiailag semleges hatású, így a környezetbe jutva azt nem szennyezi, semmilyen élőkörnyezetre-, természetre káros hatást kifejtő anyagot nem tartalmaznak. Baktériumoknak, gombáknak, vagy fejlettebb élőlényeknek táplálékául nem szolgálnak.

Érték

A Carboland hőszigetelő termékeit a jó ár-érték arány, és a hatékony hőszigetelő képesség miatt is érdemes választani.

Minőség

Magas minőségű termékeinket gyors kiszállítással juttattjuk el vevőinkhöz.

Környezetbarát

Termékeink a környezetbe jutva azt nem szennyezik, semmilyen élő környezetre, természetre káros anyagot nem tartalmaznak.

© 2024 Carboland

Adatvédelmi tájékoztató