Amiben igazán kiemelkedőek vagyunk az a 3D lejtésképzés

Amiben igazán kiemelkedőek vagyunk az a 3D lejtésképzés

A CARBOLAND a lapostetők hőszigetelését, valamint a csapadékvíz elvezetését biztosító speciális termékeket is kínál.

LEJTÉST ADÓ HŐSZIGETELÉS

A lapostetők csapadékvíz elvezetése - tervezett mélypontokra helyezett, méretezett - összefolyókon keresztül történik. Minden elem számozással jelezve, egységcsomagokban kerül a kivitelezés helyszínére. Alapesetben a hőszigetelő táblák 100 x 100 cm méretűek, terv szerint változó vastagsággal. A tetősíkok 45°-os szögben találkoznak. Ide egyedi vápa- vagy gerinc elemek készülnek.

LEJTÉST KORRIGÁLÓ HŐSZIGETELŐ ELEMEK

A csarnokok tetőszerkezete gyakran készül enyhe lejtésű héjazattal, vápákban kialakított vízelvezető pontokkal. Ilyenkor a csapadékvizet a lefolyók felé terelő lejtést korrigáló elemek beépítésére van szükség. A tetőfelépítmények vízfolyással szembeni oldalainál is így kell eljárni. Régebbi lapostetők felújítása során különösen gyakori az utólagos lejtéskorrigálás szükségessége. A korrigálandó felületek mérete, formája, lejtésiránya minden tetőn más és más, ezért ezeken a felületeken sok élőmunkával és hulladékkal jár, ha a szokásos, 100 x 100 cm-es elemeket a helyszínen szabdalják méretre.

Ilyen estekben nyújthatnak megoldást a CARBOLAND-LK, lejtéskorrigáló elemek. Ezek az elemek mindig az adott tető geometriájának és a vízszigetelés anyagára megkövetelt (akár több irányú) lejtésnek megfelelő, méretre gyártott, egymáshoz illeszkedő, jellemzően ék alakú táblák. A lejtéssel készített hőszigetelő elemek gyártását minden esetben megelőzi a tervezővel és/vagy a kivitelezővel a tető terveinek egyeztetése. A tetőn már csak „kirakós játékot kell játszani”, jóval kevesebb helyszíni munkával, hulladék képződése nélkül.


Adatvédelmi tájékoztató

© 2024 Carboland